Prajitura ''Mumulina''

de Constelatialeu in Prajituri, 4 Ian 2013 | 52885 vizualizari

 

De obicei cand dau peste o reteta,sau imi este data,o redenumesc,pentru ca sigur mai adaug si de la mine ceva....nu ma pot abtine...
Momentan n-am decat fotografia finala,n-am detailat.Urmeaza,ca nu stiam ca ajung si pe aici.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 120 g ciocolata amaruie ( eu am folosit din aceea cu peste 50% cacao)
  • 85 g unt ( eu am folosit margarina rama,ma impac bine cu ea)
  • 1 lingurita ness ( care se dizolva in 1/2 lingura apa fierbinte)
  • 100 g zahar
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 2 oua
  • 1/2 cana faina
  • un varf cutit cu sare
  • 1/2 cana miez de nuca
  • CREMA
  • 150 g crema de branza Almette cu smantana
  • 40 g unt moale( margarina rama)
  • 100 g zahar pudra
  • 1/2 fiola esenta vanilie
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • GLAZURA
  • 80 g ciocolata amaruie
  • 20 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • 2 lingurite ness ( dizolvate in 1/2 lingura apa fierbinte)
  • Optional,ornat cu frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''Mumulina'':

BLATUL:Se topeste la foc mic ciocolata, untul si nessul dizolvat, pana cand compozitia devine omogena. Se lasa la racit, apoi se adauga zaharul si vanilia si ouale, pe rand, mixand pana compozitia devine lucioasa. Se cerne in ea faina si sarea si se adauga miezul de nuca taiat mai mare. Aluatul se intinde in tava (tava mai mica decat cea obisnuita, nu stiu sa va zic dimensiunile, dar exista un set de trei tavi, folositi tava mijlocie) si se da la cuptorul incalzit, cca 25 minute.

CREMA :Se amesteca bine toate ingredientele pana devin omogene si se intind peste blatul racit. Se da la rece cca 1 ora. Apoi se glazureaza cu combinatia de ciocolata, unt, frisca, ness, toate pe baie de abur.

Optional se orneaza cu frisca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''Mumulina''" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura amandina